Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

12. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok, Fehérvárcsurgó

Időpontja: 2016. június 03. – 10:00, péntek
Fehérvárcsurgó,  Károlyi Kastélypark
Fehérvárcsurgó

Magyarország egyik legszebb, újonnan restaurált parkjában, a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban június 3. és 5. között 12. alkalommal kerül megrendezésre az „Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok” kiállítás és vásár a Károlyi József Alapítvány szervezésében, a Holland és Szlovák Nagykövetségek támogatásával. A rendezvény lehetőséget biztosít csemetekertészek, növénynemesítők, dísznövénytermesztők és -terjesztők, szökőkutak és kerti kiegészítők gyártói, vállalkozások, tájrendezők, tájépítész hallgatók és szakemberek találkozójára, emellett sor kerül botanikai sétákra és gyermekprogramokra is. Európai díszvendég országok: Franciaország, Hollandia, Szlovákia, mivel utóbbi két ország tölti be az EU soros elnökségét 2016-ban. A hagyományos pénteki megnyitó koncertet, valamint a szombati koncertet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar adja. A programban Martini, Pachelbel, Händel, Albinoni, Boccherini, Saint-Saëns, Piazzolla,  Morricone és Jenkins művei csendülnek fel.

A konferencia kiemelt témái: a víz a történelmi kertekben és parkokban, kiemelten Szlovákia parkjaiban, valamint a klímaváltozás és kertészkedés hatása a kertészkedési szokásokra és a madarak életére.

A rendezvény magyar fővédnöke a Virágos Magyarországért mozgalom, valamint a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége.

A teljes program itt olvasható: program-2016

Ingyenes buszjáratok a székesfehérvári vasútállomás, Mór és a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély között!

Belépő: 1 000 Ft (felnőtt); 700 Ft (diák, nyugdíjas)

Nyitva tartás: péntek: 14:00–19:00 (10 és 14 óra között a szakma képviselőit várjuk); Szombat – vasárnap: 9:00–19:00.

Tájékoztatás:

Tel.: 06/21 311-0426

e-mail: info@karolyikastely.hu

forrás: http://www.tajepiteszek.hu/12-europai-disznoveny-es-kertmuveszeti-napok