Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Beszámoló a 2015.október 19-én megtartott ZÉOSZ elnökségi ülésről

elnökségi ikon

Résztvevők: D.Péter, D.Dóra, H.Sándor, P.Rita, K. Marci, Cs.Márti

Az elnökség 7 fontosabb napirendi pontot vitatott meg.

 

A Zöldhomlokzat kiadvány előkészítő munkáit megkezdtük. Dezsényi Péter és Dimitrievits Dóra képviselte a ZÉOSZ-t egy megbeszélésen a Főépítész Irodánál. A 2016-os költségvetésbe bekerült a kiadvány elkészítése.

Az első Európai Zöld Infrastruktúra Konferencia (BÉCS) szervezési munkálatai javában zajlanak. Elkészült a végleges program, melyről minden ZÉOSZ tag és érdeklődőt emailben, hírlevélben tájékoztatunk. A konferencián 5 város (Oslo, Bécs, London, Malmö és Budapest) mutatja be zöld stratégiáját. Budapestről Sipos Andrea, a Főépítész Iroda munkatársa fogja bemutatni a stratégiát.

A ZÉOSZ is kapott egy tiszteletjegyet a konferenciára. Az elnökség döntése alapján Dezsényi Péter elnök Úr mellett Dimitrievits Dóra vagy Kovács Andrea képviseli a Szövetséget a Konferencián. A december 9-ei klubnapon részletes beszámolót tartanak a konferencián hallottakról.

2015. december 9. 16 óra –ZÉOSZ évzáró klubnap

Helyszín: Ravatherm irodaház (1117 Budapest Hengermalom u. 47). Minden érdeklődőnek meghirdetésre kerül (szakkolégium, egyetemek, hírlevél, email, facebook oldal)

Beszámoló lesz a bécsi konferenciáról, kötetlen beszélgetés, elő-karácsonyi party.

ÉMI megkeresés

Az ÉMI megkereste a ZÉOSZ-t, hogy kikérje a véleményt az építésügyi, építészeti építőipar területén felmerülő szabályozási hézagok tekintetében. Az elnökség közösen megfogalmazott egy levelet, melyben javasolja olyan irányelvek kidolgozását, melyek elősegítenék a zöld infrastruktúra elemeinek minőségi megvalósulását.

Balkon Aranya pályázat

A pályázat október 20-án éjfélkor zárul. 4 tagú szakmai zsűri bírálja a beérkezett pályázatokat (Szabó Krisztina, Erős-Honti Zsolt, Vera Enzi és Dezsényi Péter) A ZÉOSZ felajánl egy különdíjat – szakkönyv és egy éves rendes tagság a ZÉOSZ-ban. Díjkiosztó: november 6. FUGA, 17 óra

ZÉOSZ honlap

Célunk, hogy jövő év elejéig a honlap arculatát, struktúráját megváltoztassuk. Eredményeként egy fiatalosabb, játékosabb arculatot kap, tagoltabb, jól átláthatóbb struktúra jön létre.

Kertnézőben program-megkeresés

A ZÉOSZ-t megkeresték, hogy vegyünk részt a Kertnézőben c. programban.Tavaszi látogatásra kellett helyszínt és időpontot adni. Hétvégén (szombaton) lesznek a látogatások, s. kb. 20 fővel kell számolni. A Hill&Garden szervezi.http://www.kertnezoben.hu/

A ZÉOSZ részéről biztosítani kell a bejutást és a szakmai vezetést.

Ami szóba jött:

Római kert, Bellavics László családi házának extenzív zöldtetője, Siemens Zrt. zöldtetői.

Ennek apropóján született egy ötlet, hogy a ZÉOSZ szervezzen zöldfal sétát; kisebb boltokba, ahová könnyen be lehet jutni. Kiss Marci a felelőse.

 

Következő elnökségi ülés időpontja: november 30. 16 óra