Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Hírlevél

Hírlevelünkben tájékoztatást adunk a ZÉOSZ tevékenységeiről, képzéseiről és programjairól.


Adathasználati engedély

Mi a Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetségénél az itt megadott személyes adatait kizárólag kapcsolattartásra és híreink megosztására használjuk. Kérjük, erősítse meg, hogy email-ben szeretne értesülni híreinkről: http://zeosz.hu/wp-content/uploads/2018/05/Z%C3%89OSZ-adatvedelmi_es_adatkezelesi_szabalyzat_.pdf


Ha meggondolná magát, bármikor leiratkozhat a hírleveleink láblécén található leiratkozó linkre kattintva, vagy az info@zeosz.hu e-mail címre küldött e-mail-ben. A megadott adatait tiszteletben tartjuk. A Feliratkozás gombra kattintva engedélyezi, hogy adatait ennek megfelelően bizalmasan kezeljük.

Már épül a világ legmagasabb zöldfala Quebecben

A Hullámok névre hallgató, 65 méter magas vertikális kert hamarosan elkészül.

A “Green Over Gray” (zöld a szürke felett) vállalat a világ legmagasabb zöld falát építi Québecben, a Desjardins épületben. A Hullámok névre hallgató, 65 méter magas vertikális kert hamarosan elkészül.

“A fal csupa olyan növényből áll, melyeknek nincs szükségük földre, és olyan növényfajokat is tartalmaz, melyek a természetben is függőlegesen – például fák ágain és vízesések közelében – helyezkednek el. A végeredmény egy olyan alkotás, amely a belső levegő tisztítása mellett javítja az akkusztikát és növeli az épület értékét.” – mondta Patrick Poiraud, a Green Over Gray társalapítója.

Az említett vállalatnak egyébként nagy tapasztalata van a zöldfalépítés terén, ők készítették például az Edmonto repülőtéren található vertikális kertet is, mely az alábbi képen látható.

cég weboldala további érdekes projekteket is bemutat, többek közt a Microsoftnak, az SAP-nak és az ING-nek készített nagyszerű alkotásokat is megtekinthetjük.

Az ökobarát Desjardins épület 2014 szeptemberében fog elkészülni, a tervek szerint LEED Gold minősítést is fog kapni. A LEED a zöld épületeket értékelő tanúsítvány, amelyet kizárólag olyan műtárgyak kaphatnak meg, amelyek megfelelnek a magas fokú fenntarthatósági kritériumoknak.

A cég további zöldfalait itt tekinthetjük meg.

Forrás