Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

A ZÉOSZ tavaszi hadjárata a zöldtetők, zöldhomlokzatok jegyében

A ZÉOSZ változatos tavaszi programjain a „Gazdálkodj ökosan!” gondolat jegyében várja az érdeklődőket.

A tavasz folyamán több helyen is megjelenik a szövetség, a „Gazdálkodj ökosan!” jelmondattal az élhetőbb környezet érdekében, közös gondolkodásra inspirálják az érdeklődőket, s igyekeznek népszerűsíteni a zöldtetőket, zöldhomlokzatokat.

Arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy az elkövetkező évek építkezési szokásai hosszú távra meghatározzák hazánk környezeti állapotát és a fenntarthatóság érdekében ajánljuk a zöld megoldásokat.

Áprilisi programjaink:

Április 14–15-én a Királyutca-Designutca Klaszter meghívására a szövetség részt vesz a Királyi Vásáron, kollégáik a játszótéren gyerekeket tanítanak, magokat, palántákat ültetnek annak érdekében, hogy már a legkisebbek is vegyék észre a természet adta lehetőségeket, tudatosan óvják környezetünket.

Április 21–22-én a Hungexpón a tavaszi Construma 2012 építőipari kiállításon az A pavilonban kiállít a ZÉOSZ is, és szombat, vasárnap a D pavilonban több  előadással várjuk a téma iránt érdeklődőket.

Az április 27–29. között megrendezendő Corvinus Díszkert 2012 egyetemi dísznövény kiállítás és vásár a tavasz legnagyobb kertészeti eseménye, melynek szervezésében is és mint kiállítók is megjelenünk.

2012. április 27. – BCE Budai Campus

„A tervezés növekvő szerepe a klímaváltozásra való felkészülésben” címet viselő tájépítészek által szervezett konferencián, saját szekcióval veszünk részt. A konferencia célja feltárni, miként tud a tájépítészeti tervezés hozzájárulni a klímaváltozás káros hatásainak mérsékléséhez. A tanácskozáson hangsúlyos szerepet kap az energiagazdálkodás kérdésköre is.

4. szekció: klímaváltozás és energiagazdálkodás az építészetben

A klímavédelem konkrét tájépítészeti és épületgépészeti megoldásai az épületek kialakításában. Zöldfalak, zöldtetők, passzív/aktív energiarendszerek stb.

A ZÉOSZ vendégeként Joachim Chen, a Bécsi Főpolgármesteri Hivatal képviselője, a tervek szerint tájékoztatást ad arról, hogy Bécsben milyen eszközök állnak rendelkezésre a zöld megoldások támogatására, s a törvények hogyan támogatják azt, akár országos, tartományi, városi, kerületi szinten. Az osztrák szakember területe elsődlegesen a zöldtetőkkel és zöldfalakkal kapcsolatos támogatási rendszer, ami hazánkban – sajnos – csak hírből ismert.

A részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs időszak: március 21 – április 21.

Jelentkezés: http://rbtszk.uni-corvinus.hu/index.php/konferencia-regisztracio valamint a regisztrációs díj befizetésével lehetséges.

Regisztrációs díj:
4000 Ft (helyszínen fizetve 5000 Ft)
diákoknak 1000 Ft (helyszínen fizetve 1250 Ft)

A regisztráció tartalmazza: részvétel az előadásokon, büfé, ebéd, szabad belépés a hétvégi Corvinus dísznövénykiállításra és vásárra (a konferencia napján és szombatra vagy vasárnapra).