Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Partnereink

  EFB – European Federation of Green Roof Associations

Jelenleg 10 európai ország zöldtetős szervezeteit tömörítő nemzetközi szövetség, mely az éghajlatváltozás enyhítését segítő zöldtetők/zöldfalak/zöldhomlokzatok építésének segítését, népszerűsítését  tűzte zászlajára, a zöld területek növelését az épített környezetben.

A ZÉOSZ 2000 óta tagja a nemzetközi szervezetnek.

Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom

A GREEN CITY mozgalmat a Plant Publicity Holland nevű szervezet hívta életre 2002-ben, a MAKEOSZ tagjainak kezdeményezésre 2010-ben elindult a hazi mozgalom is, melyhez a ZÉOSZ elsők között csatlakozott, a Green City Tanács alapító tagjai vagyunk.

Magyar Díszkertészek Szövetsége (volt Dísznövény Szövetség és Terméktanács)

A kertészeti, dísznövény ágazat szakmai ernyőszervezete, érdekvédelmi szervezete.

“Erőnk fokozása nem öncél, hanem hatékonyságunk növelésének kívánalma! Minél pontosabb adat-felvételezéssel bizonyítani kívánjuk a dísznövényes szakma nagyságát, sokszínűségét, gazdasági erejét és fontosságát, hogy a kormányzat fogadja el a Terméktanácsot tárgyalófélnek.”

A ZÉOSZ megalakulását követő években már tagja volt az akkori Dísznövény Szövetség és Terméktanácsnak, melynek munkájában külső partnerként azóta is részt veszünk,   2014-ben határoztuk el ismételt tagságunk kérelmét, mely folyamatban van.

HuGBC HuGBCMagyar Környezettudatos Építés Egyesülete

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) olyan a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés, mely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

Több éves partnerség után 2014-ben határoztuk el csatlakozási szándékunkat, mely folyamatban van.

MAKEOSZ – Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége

Célja a kertépítő és fenntartó vállalkozók szakmai érdekeinek-, és szakmai álláspontjának minden téren történő szervezett, hatékony képviselete.

MÖFÖSZMÖFÖSZ – Magyar Önkormányzati Főkertészek, Díszkertészek, Kertépítők és Parkfenntartók Szövetsége

A zöldfelület-gazdálkodási, díszkertészeti szakma, a szakterületért tenni akaró civil szféra tömörülése.

Címlap

A kert- és tájépítészet hagyományainak ápolása és új irányainak keresése, a tájépítészeti minőség javítása, a környezet természeti és kulturális értékeinek megőrzése és bővítése valamint komplex ökológiai rendszerének javítása, a szakterület társadalmi szerepének növelése, érdekeinek hatékony képviselete érdekében a közhasznú tevékenységet végző SZÖVETSÉG .

GWP Magyarország Alapítvány

A GWP Magyarország tevékenysége, a Global Water Partnership világhálózatának tagjaként, elsősorban az integrált vízgazdálkodás gyakorlatának elősegítése.

MUT – Magyar Urbanisztikai Társaság

A Társaság az urbanisztikával hivatásszerűen foglalkozók, illetőleg az urbanisztika iránt elkötelezetten érdeklődők szakmai-társadalmi szervezete.

 MAPASZ – Magyar Passzívház Szövetség Egyesület

Az Egyesület a feladatának tekinti a passzívházak, és a kapcsolatos szemléletmód elterjesztését, a nem megújuló energiahordozók felhasználásának egy globális szinten a környezet számára elfogadható szintre való csökkentését, az új és a meglévő épületállomány energetikai felújításának szakmai támogatását passzívház minőségben.

 EMSZ – Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége

A tagok és pártoló tagok pénzéből működő “nonprofit” polgári-társadalmi szervezet, melynek feladata felkutatni és hatékonyan alkalmazni azokat az eszközöket, melyek legjobban szolgálják az épületszigetelő, tetőfedő és bádogos szakma fejlődését és érdekvédelmét.

 MHTMagyar Hidrológiai Társaság 

Fő célja, hogy előmozdítsa és keresztülvigye a tudás és tapasztalatcserét a szakemberek között, a víztudományok és a technika változó területein.

A1 Hőszigetelőanyag-gyártók Egyesülete (AHOGY)

Jelenkori kihívások! Energiahatékonyság és tűzvédelem egy lépésben!

Az A1 Hőszigetelőanyag-gyártók Egyesületét (AHOGY) a Magyarországon meghatározóan jelenlévő üveg és kőzetgyapot gyártó, forgalmazó cégek hívták életre azzal a hiánypótló szándékkal, hogy az épületek energia hatékony építésével, felújításával kapcsolatban megnyugtató és biztonságos módon kerüljenek figyelembevételre az épületeinkkel szemben támasztott alapkövetelmények is, kiemelve ezek közül a tűzvédelmet. Ahogy volt. Ahogy van. AHOGY lenni kéne!

 MÉASZMagyar Építőanyagipari Szövetség

Az építőanyagipar ernyőszervezete.

 Magyar Önkormányzatok Szövetsége

 Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny és Mozgalom

bioferetlogo BIOFERET Zöldhulladék szállítás, Újrahasznosítás, Természetvédelem

.. és még sorolhatnánk.