Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Green Walk – a Zöld Építészet Hete alkalmából!

Tárlatvezetés a jövő épületeiben

2013. szeptember 16-20. között a HuGBC egyesület, partnerünk szerzésében. 

A rendezvénysorozaton lehetőség nyílik környezettudatos kezdeményezések, intézmények bemutatkozására. Legyen szó zöld épületről, parkról, városrészről vagy környezettudatosan működő vállalatról, a szervezők nagy örömmel mutatják be azokat az érdeklődők számára a Green Walk alkalmával! A programban több olyan épület is szerepel, ahol zöldtető, zöldfal található.

Előreláthatólag a ZÉOSZ segíti a LEED Platina minősítéssel rendelkező Green House Irodaház zöldtető-bejárását, ahol egy beltéri zöldfal is található.

Magyarország első biodiverz zöldtetője valósult itt meg, amelynek locsolása nem ivóvízzel történik. A kert kialakítása során a látványon kívül a használhatóságra is nagy hangsúlyt feltettek a tervezők. Ennek bizonyítéka rendszeres céges találkozók és megbeszélések a kertben.

De bejárható  lesz a K&H Irodaház épülete is, ahol egy szép zöldtetőt tekinthetnek meg az érdeklődők, a Corvin-negyed, ahol szintén vannak zöldtetők, vagy a Dél-pesti Szennyvíztisztító is látogatható lesz, ahol 4000 m2-es zöldtető színesíti a környezetet.

A program, jelentkezés a HuGBC honlapon.

 

Főszervező.HuGBC