Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Már épül a világ legmagasabb zöldfala Quebecben

A Hullámok névre hallgató, 65 méter magas vertikális kert hamarosan elkészül.

A “Green Over Gray” (zöld a szürke felett) vállalat a világ legmagasabb zöld falát építi Québecben, a Desjardins épületben. A Hullámok névre hallgató, 65 méter magas vertikális kert hamarosan elkészül.

“A fal csupa olyan növényből áll, melyeknek nincs szükségük földre, és olyan növényfajokat is tartalmaz, melyek a természetben is függőlegesen – például fák ágain és vízesések közelében – helyezkednek el. A végeredmény egy olyan alkotás, amely a belső levegő tisztítása mellett javítja az akkusztikát és növeli az épület értékét.” – mondta Patrick Poiraud, a Green Over Gray társalapítója.

Az említett vállalatnak egyébként nagy tapasztalata van a zöldfalépítés terén, ők készítették például az Edmonto repülőtéren található vertikális kertet is, mely az alábbi képen látható.

cég weboldala további érdekes projekteket is bemutat, többek közt a Microsoftnak, az SAP-nak és az ING-nek készített nagyszerű alkotásokat is megtekinthetjük.

Az ökobarát Desjardins épület 2014 szeptemberében fog elkészülni, a tervek szerint LEED Gold minősítést is fog kapni. A LEED a zöld épületeket értékelő tanúsítvány, amelyet kizárólag olyan műtárgyak kaphatnak meg, amelyek megfelelnek a magas fokú fenntarthatósági kritériumoknak.

A cég további zöldfalait itt tekinthetjük meg.

Forrás