Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Beszámoló a 2017. szeptember 4-én megtartott ZÉOSZ elnökségi ülésről

ZÉOSZ ELNÖKSÉGI – 2017. szeptember 4.
Dezsényi Péter, Pataky Rita, Horváth Sándor, Csige Anna

 • Péter nagy sikerrel tartotta meg szakmai zöldtetőkről szóló előadását a Június 20-ai WGIC 2017 Berlin – Nemzetközi Zöld Infrastruktúra Konferencián.
 • Remekül sikerült a Júniusi, 2 napos szakmai kirándulás Bécsbe a V.F.B – Osztrák Zöldtető Szövetség meghívásából. A ZÉOSZ-ból is többen képviselték a szakmát, számos fantasztikus helyszínt látogattunk meg, sokat tanultunk osztrák szomszédainktól.
 • Szervezés alatt van a novemberi EUGIC Budapest konferencia, melyben a ZÉOSZ is részt vállal.

  Legfőbb feladatok között szerepel a szponzorok felkutatása, melyhez igyekszünk jutalékért cserébe segítséget kérni. Nagyon szeretnénk egy-két olyan szponzort találni, aki megfinanszírozzák a belépőjegyét az egyetemek illetve önkormányzatok azon dolgozóinak, akik érdekeltek a témában, de munkaadó intézmény forráskeretébe nem fér bele a belépő megvásárlása számukra.

 • Zöldfelületi Stratégia – elkészült a kiadvány. A kiadvány bemutató időpontja még ismeretlen.
 • XII. kerületnek a következő hónapokban szakmai tanácsadást adunk, melynek részei:

  – meglévő helyi zöldtetős szabályozás kiegészítése

  – három ismeretterjesztő előadás megtartása

  – minta-zöldtető tervezéséhez segítséget nyújtás.

  Elkészült a kerületben egy mintatető az önkormányzati épület egyik melléktetőjén. Ennek fenntartására és gondozására szakmai programot adunk át.

 • Régóta terve a szövetségnek egy új zöldtetős irányelv kidolgozása, mely a régin alapul, de annak a frissített verziója lenne. Most új potenciális tagjelölt cégek bevonásával és a meglévő szakmai tagsággal újra elkezdjük ennek előkészítését. Az irányelv elkészítése a nyomtatási költségekkel együtt, becsülve 5 millió forint körül lenne.

  E feladat kapcsán, a következő ülése az elnökségnek a jövendőbeli új tagokkal, időpont egyeztetés alatt áll. A találkozóra a napirendi pontokat Péter írja össze.

 • A közhasznúság igénylésére az alapszabály ismételt módosítása szükséges, melynek részleteit Anna rendezi.
 • A tagság köréből a tagdíj elmaradásokat rendezni szükséges, amiért Anna a felelős.