Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Hírlevél

Hírlevelünkben tájékoztatást adunk a ZÉOSZ tevékenységeiről, képzéseiről és programjairól.


Adathasználati engedély

Mi a Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetségénél az itt megadott személyes adatait kizárólag kapcsolattartásra és híreink megosztására használjuk. Kérjük, erősítse meg, hogy email-ben szeretne értesülni híreinkről: http://zeosz.hu/wp-content/uploads/2018/05/Z%C3%89OSZ-adatvedelmi_es_adatkezelesi_szabalyzat_.pdf


Ha meggondolná magát, bármikor leiratkozhat a hírleveleink láblécén található leiratkozó linkre kattintva, vagy az info@zeosz.hu e-mail címre küldött e-mail-ben. A megadott adatait tiszteletben tartjuk. A Feliratkozás gombra kattintva engedélyezi, hogy adatait ennek megfelelően bizalmasan kezeljük.

Jönnek az algaházak

újlead

Az algákkal üzemeltetett házakban algákat fognak be energiatermelésre.

Az új BIQ házak falát algatelepek borítják, melyek képesek ellátni egy épület teljes energiaszükségletét. Az épület szerkezete már el is készült, és hamarosan megépül a világ első úgy nevezett BIQ algaháza, melynek fala bioaktív üveglamellákkal lesz befedve.

A csapdába ejtett algák hőt termelnek

A mikro algákkal borított ház fala ideális élettér az algák fejlődésre, és tulajdonképpen ez szolgáltatta az alapötletet a ház tervezésénél.

belső2

A házban pedig az úgynevezett bioreaktorok csapdába ejtik majd az algák által létrehozott hőt, és az építmény energiaellátását ez biztosítja majd. A tervek szerint az üveglamellákban sokkal gyorsabban növekednek az algák, mint normális esetben, továbbá a fény és az árnyék arányát is képesek lesznek szabályozni az épület belsejében.

Úgy tűnik, hogy a 21. század a passzív házak forradalma. Talán pár éven belül valóban teret nyernek a természetes energiaszolgáltató módszerek! A BIQ házak nem csak funkcióban, de megjelenésben is zöld színben pompáznak majd.

Tihanyi Petra

Forrás