Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Zöldtetők a nagyvilágban 2013. – A településfejlesztés új távlatai Konferencia

Térkép betöltése...

Időpont
2013. ápr. 09.
Egész nap

Helyszín
Budapesti Műszaki Egyetem Díszterem
Budapest, Műegyetem rakpart 3.


A ZÉOSZ ÁLTAL SZERVEZETT KONFERENCIA!

2009. után ismét a magyar ZÉOSZ konferencián köszönthetjük az Európai Zöldtető Szövetség/EFB néhány jeles képviselőjét!

Téma: Városökológia, ökológikus tájépítészet a XXI.századi metropoliszok és a fenntartható fejlődés szolgálatában; zöldtetők, zöldhomlokzatok, zöld infrastruktúra, ajánlott technológiák, termékek, növények bemutatása; civil közösségi kezdeményezések bemutatkozása.

Előadók: nemzetközi és hazai szaktekintélyek – az Európai Zöldtető Szövetség/EFB tagjai

Dusty Gedge (Nagy-Britannia), az Európai Zöldtető Szövetség/EFB elnöke, aki a világ legújabb zöldtető trendjeiről beszél, arról, hogy a világ metropoliszai – angolként különösen London – hogyan alkalmazkodnak a klímaváltozáshoz?

Nathalie Baumann (Svájc, Zürichi Egyetem), ahol a helyi építési szabályzat kötelezővé teszi a zöldtetőt, ha a tetőszerkezet lejtésszöge alkalmas rá. A kutatók – így előadónk is – eközben a városi őköszisztéma szolgáltatásokat vizsgálják, a zöldtetők gyakorlati előnyeit számszerűsítik.

Dipl.-Ing. Vera Enzi ( Ausztria, BOKU) – a Grünstadt Klima kutatásról fog beszélni, amely Bécs város finanszírozásában vizsgál és mér zöldtetőket, zöldfalakat és vízáteresztő burkolatokat, majd egy szoftver segítségével modellezik a csapadékvíz menedzsmentet ezekkel a technológiákkal egy egész városrészre.

Ferenc Vilisics, PhD (Finnország, Helsinki Egyetem) „Az ötödik dimenzió – Zöldtetők a városi környezetben” zöldtető kutatás résztvevője. A vizsgálatok zömmel Helsinki-Espoo-Vantaa agglomerációban zajlanak, de kutatást koordinálnak Minneapolis (USA) zöldtetőin is.

Program, bővebb információ ITT

Jelentkezés még nem zárult le, honlap regisztráció 2013. 04.08. 18:00 óráig, de helyszíni készpénzes pénzügyi rendezéssel!

MÉK Bírálati sorszám: 2013/142, 3 pont

MMK pont akkreditáció folyamatban.