Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

Urban Heat Island (UHI, városi hősziget) konferencia összefoglaló

Profil kép uhiproject

Országos Meteorológiai Szolgálat az Urban Heat Island (UHI, városi hősziget, 3CE292P3, 2011-2014) elnevezésű nemzetközi projekt keretében konferenciát szervezett, amelynek

helyszíne:        Országos Meteorológiai Szolgálat

ideje:  2013. szeptember 24. kedd, 9:00-16:30

A rendezvény ösztönözni kívánta a párbeszédet a döntéshozók, a helyi közigazgatás szakemberei, valamint a klímaváltozással foglalkozó kutatók között annak érdekében, hogy eljárásokat és akciókat fejlesszenek a városi hősziget természetes és ember által előidézett kockázatainak megelőzésre, az alkalmazkodásra és a mérséklésre.

Összefoglaló

Az egész napos konferencián a városi közigazgatásban dolgozó, építésüggyel, területrendezéssel, parkosítással foglakozó szakemberek közreműködésével áttekintettük azon hazai és nemzetközi jól bevált gyakorlatokat és technikákat, amelyek a városi hősziget hatás enyhítését szolgálják. A délelőtt folyamán előadások, délután kerek asztal beszélgetés segítette az ismeretek átadását.

A konferencia több előadása is érintette, szólt a zöldtetők/zöldfalak építésének szükségességéről, több kollégánk előadásában említve a ZÉOSZ tevékenységét is.

Az előadók között. Dezsényi Péter (ZÉOSZ, Főkert), Oláh András Béla (BCE)

A konferencia előadásai a rendezvény honlapján elérhetőek.