Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Zöldtető- és zöldfal építők vezető szakmai szervezete

ZÉOSZ jubileumi fotópályázat részletei, feltételei

Magyarország fantasztikus zöldtetőnek, zöldfalainak és homlokzatainak megörökítésére és a ritka pillanatok meglesésére hívja fel a fotósokat a a Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetsége Online Fotópályázata!

Várjuk lelkes amatőrök és profik képeit egyaránt! Szeretnénk, ha a zöldépítészet elkötelezettjei fényképezőgépet ragadnának és az itthoni zöldtetőket, zöldfalakat lencsevégre kapnák és megküldenék nekünk, olvasóinknak, akik eldönthetik, szerintük melyek Magyarország legszebb építészeti megoldásai a meghirdetett kategóriákban?

Természetes élőhelyek ábrázolása  – Versenyen kívül ugyan, de szívesen fogadunk olyan képeket, melyek a zöldtetőn zajló közösségi életet, az ott élő növények és állatok/rovarok életterét, ritka pillanatait örökítik meg!

Fontos szempontok: tartalom, kreativitás, eredetiség, mennyire erős a kép környezetvédelemmel kapcsolatos üzenete, professzionalitás!

A pályázat kategóriái:

  • Hazai  zöldtetők
  • Hazai  zöldfalak, zöldhomlokzatok

Pályázati feltételek:  2014_ZÉOSZ online fotópályázati_hirdetmény

(letölthető, PDF )

Követelmények a képekkel szemben

Kizárólag Magyarországon fotózott képekkel lehet pályázni!

Elvárt képméret: Csak JPEG formátumú fotókkal lehet pályázni, melyek , minimum 800×600 pixel!

A képeket úgy kell nevezni, hogy tartalmazzák a pályázó nevét és a kép címét!

Nem lehet manipulált képekkel pályázni. Nem minősül manipulációnak:

  • vágás, forgatás, zavaró elemek kivágása
  • fényerő, kontraszt vagy élesség állítása
  • fekete-fehérré alakítás
  • analóg fotók esetében a szkenneléssel kapcsolatos hibák javítása.

A kiíró elfogadja a mobiltelefonnal készített fotókat is. File-típus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve, e-mailben megküldve.

Regisztráció és a képek feltöltésének határideje:

A képeket a ZÉOSZ titkárságra kérjük küldeni, azok feltöltése folyamatos, 2014. szeptember 12-ig.

Szavazás módja: Közönségszavazás online módon, a honlap felületén: 1-5 csillaggal (emelkedő sorrendben, a legkisebb a legalacsonyabb, a legmagasabb a legnagyobb pontszám).

Szavazás lezárása: 2014. szeptember 22.

A nyerteseket ezt követően  értesítjük e-mailben, elvárjuk őket az ünnepélyes eredmény hirdetésre, valamint nevüket  feltüntetjük honlapunkon, facebook oldalunkon.

Ünnepélyes eredményhirdetés:  2014. szeptember 24.

Budapesti Műszaki Egyetem Díszaulában rendezendő Épületfelújítási Konferencián.

Díjazás: mindkét kategóriában a 3-3 legtöbb közönségszavazatot kapott pályamű könyvdíjazásban részesül, a képek bekerülnek a ZÉOSZ által szabadon használható adatbázisába.  A győztes fotók több médiapartnerünknél megjelennek.

Szerzői és személyiségi jogi feltételek:

Pályázni kizárólag olyan Magyarországon készült fotókkal lehet, amelynek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyiségi jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyiségi jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a ZÉOSZ-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Pályázó a pályázat megküldésével díjigényéről kifejezetten lemond az alábbi felhasználások tekintetében, illetve a fotók pályázatra való elküldésével díjigény nélkül engedélyezi, hogy:
• a ZÉOSZ a fotókat a pályázat idején a pályázattal kapcsolatos felületeken ( honalp; facebook oldal), és esetlegesen a pályázat kapcsán rendezendő kiállításon közzé tegye;
• a fotók egy esetleges kiállítás keretében a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek;
• a ZÉOSZ archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében aZÉOSZ jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön.
• AZÉOSZ kommunikációs felületein (print és online) a képeket korlátlan ideig felhasználja
A ZÉOSZ a fotók esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó magánszemély neve fel legyen tüntetve.

Adatkezelés

A megadott adatokat a ZÉOSZ adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázók a pályázaton való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott adataik (név, e-mail cím, lakcím, telefonszám) a ZÉOSZ,  mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek, és azokat a ZÉOSZ  minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a nyeremény odaítélése és a nyertesek értesítése céljából, legfeljebb az elbírálást követő 12 hónapig.
A ZÉOSZ a személyes adatokat az Adatvédelmi törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a pályázóktól kapott felhatalmazások keretei között.

Felhasználási feltételek

A szervezők nem felelnek szerzői jogokat sértő pályaművekért. Bármilyen szerzőijog-sértés kizárólag a pályázók felelőssége. A pályázók azzal, hogy pályaműveiket benyújtják, automatikusan elfogadják a felhasználási feltételeket; egyben garantálják a szervezőknek és partnereiknek a jogot, hogy a benyújtott műveket weblapjukon, illetve ingyenes nyomtatványokban és on-line dokumentumokban térítés nélkül felhasználják, a szerző nevének feltüntetése mellett. Ezekben az esetekben a szerző semmilyen térítést nem követelhet a szerzői jogra hivatkozva. A szervezők és partnereik nem terjeszthetik a művet profitszerzési céllal. A szervezők és partnereik a szerző engedélye nélkül semmilyen lényeges változtatást nem hajthatnak végre a beadott alkotásokon.

Ha a pályázó a fenti feltételek valamelyikének nem tesz eleget, a szervezőknek joga van kizárni a versenyből!

ZÉOSZ

Tovább a beérkezett pályzatokhoz